Afvallen door koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt te eten is het wondermiddel?

Ben jij ook zo verward door alle berichten rondom dit dieet? Is afvallen met een koolhydraatarm of -beperkt dieet dan echt het wondermiddel? Voordat je aan dit dieet gaat beginnen is het zinvol om dit eerst te bespreken met een voedingskundige. Want is een koolhydraatarm of -beperkt dieet voor jou de beste manier is om af te vallen. Is het dan toch een ‘wondermiddel’ voor iedereen?

Was het maar zo simpel

Was het maar zo simpel om te kunnen beweren dat een koolhydraatarm of – beperkt dieet een wondermiddel is voor iedereen met overgewicht en diabetes type II. Daarom is het zeker de moeite waard om dit met een professional te bekijken. Want er zijn inderdaad mensen die het een ‘wondermiddel’ vinden, omdat ze afvallen of van hun diabetes type II af komen. Dat is natuurlijk geweldig! Maar er zijn ook veel mensen die dit dieet niet kunnen volhouden in combinatie met het gezinsleven. Of die er te weinig resultaten mee bereiken. Dat is zo frustrerend als je er veel energie in steekt naast je drukke leven. Het is daaromgoed om uit te laten zoeken of dit dieet voor jou het meest geschikt is om af te vallen.

Kom in actie

Je wilt wat kilo’s kwijt en je fitter voelen? Je twijfelt of je een koolhydraatarm of – beperkt dieet wilt volgen om dit te bereiken? Wacht dan niet langer en kom in actie door een afspraak te maken. Dan kunnen we samen bekijken of dit de beste manier om blijvende resultaten te bereiken. En dat je dit kunt combineren met het gezinsleven. Laat voeding je medicijn zijn om af te vallen!

Vergoeding door zorgverzekeraars

MENU22 is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging gewichtsconsulten). Vergoed jouw zorgverzekeraar de begeleiding van MENU22?

Lees verder

6 Koolhydraatarme recepten voor jou en je gezin

Wil je proberen hoe je samen met je gezin koolhydraatarm kunt koken? Probeer dan deze 6 heerlijke en snel te bereiden recepten eens uit. Laat je email adres achter en vermeld op het formulier dat je graag de 6 koolhydraatarme recepten wilt ontvangen. En heb je zelf een lekker recept? Dan vinden we het erg leuk als je deze toestuurt. Gezond en lekker gaan zo goed samen, dat we dit graag met iedereen delen.

18.1.1.4