Smaakvolle koolhydraatarme avocadosoep met limoen

Waarom is dit recept zowel smaakvol en ook koolhydraatarm? Natuurlijk vanwege de eigen smaak die avocado heeft. Maar daarnaast ook vanwege de combinatie met limoen die een frisse smaak geeft. En dan nog de crème fraîche die daaraan de romigheid geeft. Misschien kom je zelf niet zo snel op het idee om van avocado een soep te maken. Als de smaak bevalt, zal het waarschijnlijk geen éénmalig uitprobeersel zijn. Wist je dat avocado juist over de goede vetten beschikt? Wil je hierover meer weten? Lees dan de ditjes en datjes over avocado.

Enkele ditjes en datjes over avocado

Is avocado een groente- of fruitsoort? Waarschijnlijk is het tegen de verwachting van veel mensen in, een fruitsoort. Daarnaast is het ook minder bekend dat er verschillende soorten avocado’s  zijn. Zowel in vorm aslook kleur, zijn er diverse soorten. Hierbij kun je denken aan groene en zwarte kleuren en aan peervormige en ronde vormen. Het gewicht van avocado’s varieert tussen de 220 gr en zo’n 1,5 kg. Ze bevatten zo’n 20 verschillende soorten vitamines! Het is voor een fruitsoort opmerkelijk dat ze veel vetten bevat. En dit is daarom voor veel mensen een reden om ze niet of weinig te eten. Dat is erg jammer. Waarom? Omdat bijna al het vet van een avocado bestaat uit enkelvoudig onverzadigd vet. Deze vorm van vet is juist de goede vorm van vet voor hart- en bloedvaten.

Personen:

4

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten:

  • 2     Grote rijpe avocado’s
  • 3 dl Crème fraîche
  • 1 l   Kipbouillon
  • 1 tl  Kerrie
  •        Sap van een halve limoen
  •        Klein bosje koriander
  •        Gemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  • Haal het vruchtvlees uit de schil en pureer ze met 3-4 el crème fraîche tot een gladde massa
  • Verhit de kipbouillon in een pannetje
  • Voeg als de bouillon goed warm is, de crème fraîche en eventueel wat zout toe.
  • Meng de limoensap en kerrie met het avocado-mengsel en pureer alles door elkaar.
  • Schep het mengsel in kleine beetjes in de hete bouillon.
  • Maar laat de soep vooral niet koken.
  • Hak de koriander fijn en strooi deze met wat peper over de soep.

Tip:

  • Een teentje uitgeperste knoflook en wat gemberpoeder toevoegen geeft variatie aan de smaak.
  • En afhankelijk van je smaak kun je de crème fraîche ook weglaten of vervangen door room (plantaardige).

Misschien is dit recept ook interessant?

Avocado gevuld met verse krab

Lees verder

090117