Is dit niet een te eenvoudig appelkruimeltaartje?

Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Want met dit super eenvoudige appeltaartje maak je niet alleen je kind blij. Vind je goudreinetten niet lekker? Dan is een andere wat hardere appelsoort ook goed te gebruiken. En natuurlijk is een lepel met opgeklopte slagroom daarbij een traktatie.

Enkele ditjes en datjes over de goudreinet

Baby’s houden erg van de appelsmaak. En de ene appel is de andere niet qua smaak. Voor dit klassieke appelkruimeltaartje gebruiken we de goudreinet. Dit is een appelras die ook wel ‘Schone van Boskoop’ wordt genoemd, maar deze naam hoor je eigenlijk zelden. Deze naam is ontstaan doordat er in 1853 een boomkweker in Boskoop was, die dit appelras had ontwikkeld. De kleur van de appel is afhankelijk van de grondsoort en  kan dofgeel tot lichtrood zijn. Dit ras is een stevig en heeft een doffe, ruwe schil en een lichtzure smaak. Daarom wordt de goudreinet vaak voor appelmoes en appeltaart gebruikt. Vanaf oktober zijn ze plukrijp en het hoogseizoen voor deze appel is tussen januari en april Des te langer de appel aan de boom blijft, des te hoger is het suikergehalte.

Hoeveelheid:

  • 8-10 kinderporties en 4 porties voor volwassenen

Bereidingstijd:

40 Minuten

Ingrediënten:

  • 275 gr.          Bakmeel (zelfrijzend)
  • 100 gr.          Boter (roomboter)
  •   50 gr.          Suiker (of vervang de suiker door bijvoorbeeld stevia of rozijnen)
  • 700 gr.          Goudreneitten (geschild en in stukjes gesneden)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  • Vet een overschaal in of gebruik bakpapier om de schaal te bedekken.
  • Meng de boter en de bloem met de vingertoppen tot er een kruimig mengsel is ontstaan.
  • Roer de suiker erdoor (of de stevia).
  • Leg de in stukjes gesneden appel in de ovenschaal en schep hierover het kruimelige deeg.
  • Bak het taartje in ongeveer 20-25 minuten tot de stukjes appel zacht zijn en het kruimeldeeg goudbruin is.

Tip:

  • Voor baby’s die jonger dan 12 maanden zijn, kan de appel geprakt worden door het deeg.
  • Serveer voor volwassenen met een vaste bodem (zie foto).
  • Serveer koud of warm.
  • Ook lekker met een lepel opgeklopte, suikervrije room.
  • In de koelkaast is deze taart 3 dagen te bewaren.
  • In de diepvries is deze taart 1 maand te bewaren.

Misschien is dit recept ook interessant?

Baby’s 6-9 maanden: sorbet van appel en mango

Lees verder

Misschien is dit artikel ook interessant?

Wetenschappers ontdekken hoe stevia de bloedsuikerspiegel controleert

Lees verder

B912.140717