Vinden baby’s linzensoep met zoete aardappel lekker?

Misschien niet het eerste gerecht waar je aan denkt om te maken voor je kind. En misschien maak je ook zelf niet zo vaak of nooit linzensoep. Het is ook voor jezelf als lunchgerecht of hoofdgerecht, een echte topper. Deze soep is namelijk zeer eiwitrijk, vetarm en bevat calcium, ijzer en vezels. Dus vult deze soep niet alleen de maag van je kind op een lekkere manier! Voor diabeten is deze soep met zoete aardappel ook een aanrader.

Lees verder

Enkele ditjes en datjes over linzen

We kunnen op eenvoudige wijze veel waardevolle voedingsstoffen binnen krijgen door deze heerlijke soep. Linzen zijn namelijk erg rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Daarnaast bevatten ze 90% van de ADH aan foliumzuur. Door het hoge gehalte aan vezels, zorgen ze voor een goede spijsvertering. Linzen behoren tot de peulvruchten en zijn in verschillende kleuren te koop. Er zijn witte, groene, rode, bruine, gele, oranje en wit gespikkelde linzen te krijgen. Ook zijn er flageolets en koraallinzen te krijgen.Tegenwoordig worden linzen gelukkig weer als waardevolle bron gezien binnen onze alledaagse voeding. En ander pluspunten zijn, dat ze erg goedkoop en eenvoudig  en op verschillende manieren te bereiden zijn. Niet alleen in soepen, maar ook in salades zijn ze heerlijk.

Hoeveelheid:

  • 6-8 porties

Bereidingstijd:

Ongeveer 60 minuten (zonder weektijd)

Ingrediënten:

  • 50 gr.          Rode linzen
  • 1                  Zoete aardappel (geschild en in stukken gesneden)
  • 1                  Ui (gesnipperd)
  •                     Beetje olijfolie
  • 2 cm .         Gember (geschild en geraspt)
  • 1                 Teentje knoflook (fijn gesnipperd)
  • 1/2 tl.          Korianderzaad
  • 1/4 tl.          Kaneel
  • 1/4 tl.          Kurkema (gemalen)
  • 4    dl.         Zoutarme groentebouillon

Bereiding:

  • Week de linzen en spoel ze af.
  • Laat de linzen ongeveer 10 minuten koken.
  • Spoel ze opnieuw af en zet de opnieuw in vers water, zodat ze verder kunnen weken.
  • Snipper ondertussen de gepelde ui.
  • Verhit de olie en gaar de uitjes op een laag pitje, totdat ze glazig zijn.
  • Voeg nu de gember en knoflook toe en laat 1 minuutje doorkoken.
  • Voeg de koriander, kaneel en kurkema toe en laat alles nog een minuutje doorkoken.
  • Giet de linzen af en spoel ze schoon.
  • Voeg de linzen toe aan het ui/kruidenmengsel.
  • Voeg de bouillon en de in stukken gesneden zoete aardappel toe en laat in een afgedekte pan nog 20-30 minuten doorkoken tot de linzen zacht zijn.
  • Als de soep te droog is, kun je er nog wat water of bouillon aan toevoegen.

Tip:

  • Eet deze soep zelf als lunch.
  • De soep is 3 dagen te bewaren in de koelkaast.
  • In de diepvries is deze soep een maand goed te bewaren.

Misschien is dit ook een interessant recept?

Baby’s 9-12 maanden: appelkruimeltaartje

Lees verder

B912.160617

Ook interessant?

Share This