Een puree van koolraap en appel vinden alleen baby’s lekker?

Deze puree is een geweldige eerste hap voor baby’s en een heerlijk bijgerecht voor volwassenen. Dus maak het klaar in wat grotere hoeveelheden en vries wat overblijft in. In combinatie met een beetje kip en een lekkere salade, heb je binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd voor het hele gezin op tafel. En je baby heeft een heerlijk eerste hapje.

Enkele ditjes en datjes over koolraap

Koolraap is een wortel van een plant uit de ‘kruisbloemenfamilie’. Waarschijnlijk is de koolraap ontstaan uit een kruising tussen een kool en de knolraap (meiknol). Het behoort eigenlijk tot de vergeten groenten, maar tegenwoordig zie je de koolraap in steeds meer winkels te koop. zelfs in restaurants zie je ze vaker op je bord liggen. Op kleigrond groeit koolraap het best, maar ze kan op alle grondsoorten worden geteeld. Ze bevat weinig calorieën en bevat veel vitamines en mineralen.

Lees verder

Hoeveelheid:

8-10 porties

Bereidingstijd:

30 minuten

Ingrediënten:

  • 1           Koolraap (klein en geschild)
  • 2           Appels (geschild)
  • 2-4 el.   Moedermelk of flesvoeding

Bereiding:

  • Snijd de geschilde koolraap in blokjes en stoom ze in 10-15 minuten gaar.
  • Verwijder het klokhuis van de geschilde appels en snijd in plakken en voeg ze aan de koolraap toe.
  • Voeg na het garen de moedermelk of flesvoeding toe en pureer.

Tip:

  • Vries de puree in door ze in een ijsblokjeshouder te bewaren. Zorg dat er een datum op de dipvrieszak staat. Want je kunt dit maximaal een maand lang invriezen.
  • Haal er telkens 2 of 3 blokjes uit en laat ze op kamertemperatuur ontdooien voor je ze gaat opwarmen.
  • Door verschillende soorten puree te maken, kun je makkelijk variëren en is dit makkelijk aan te bieden.

Misschien is dit recept ook interessant?

Baby’s eerste hapjes: puree van zoete aardappel

 

Lees verder

BEH210617