Broccolisoep als lunch voor het hele gezin

Een heerlijk recept waarin veel groenten zijn verwerkt. Hierdoor kun je op een makkelijke en snelle manier een gezonde lunch aanbieden. En deze soep laat dan ook op een hele makkelijke manier iedereen veel groenten eten.

Groentesoep kun je zonder probleem iedere dag eten

Groentesoepen zijn eenvoudig klaar te maken, erg voedzaam, zeer betaalbaar en het hele jaar door met seizoensgroenten te bereiden. Je hoeft er bovendien geen goede kok voor te zijn om een lekker soepje klaar te maken. Als lunch, als maaltijdsoep of als tussendoortje geeft soep waardevolle voedingsstoffen.  Kinderen vinden soepen vaak lekker en krijgen op deze manier al veel groente op een dag binnen. Daarnaast past deze soep bijvoorbeeld ook in een koolhydraatbeperkt dieet.

Enkele ditjes en datjes over broccoli

Broccoli bevat van nature veel anti-oxidanten en heeft ook een gezonde dosis vitamine A, C en E. Daarnaast bevat broccoli het belangrijke stofje sulforafaan. Dit stofje is goed voor hart en vaten.  Ook bevat broccoli veel vitamine K, calcium en fosfor. Deze laatste drie helpen weer bij het ondersteunen van gezonde botten. Maar belangrijk is vooral: broccoli is erg lekker van smaak en kun je op vele manieren bereiden!

Personen:

4 (2 liter)

Bereidingstijd:

20 Minuten (zonder kooktijd)

Ingrediënten:

  • 400 gr. Broccoli
  • 4          Uien (fijngesnipperd)
  • 4          Tenen knoflook (in kleine stukjes gesneden)
  • 4          Kleine aardappelen met schil ( in kleine blokjes snijden)
  • 2 l.        Water
  • 3           Bouillonblokjes (groente)
  • 2 el.      Olijfolie

Bereiding:

  • Was de broccoli en snijdt deze in kleine roosjes en de stengels in kleine stukjes
  • Snipper de uien en knoflook
  • Verwarm in een pan de olie op een lage energiestand
  • Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olijfolie op een lage energiestand met een deksel erop en roer niet te veel
  • Voeg de blokjes aardappel toe en fruit deze langzaam mee
  • Voeg de broccoli toe als de uien, knoflook en aardappel er ‘glazig’ uitzien
  • Roer alles door elkaar en voeg 2 liter water en de blokjes bouillon toe
  • Breng aan de kook en laat de soep zachtjes 15 minuten koken, totdat de broccoli helemaal gaar is
  • Pureer nu met een staafmixer de soep tot een gladde massa

Tip:

  • Heb je nog wat prei of verse groene kruiden in de koelkast liggen? Hiermee kun je heerlijk variëren met de smaak.
  • Schep 1 eetlepel creme fraiche over de soep als versiering op een bord.
  • De aardappels kunnen ook achterwege blijven  (zorgen voor wat binding en extra vezels)

Misschien is dit recept ook interessant?

Goed vullende ‘groengekleurde groentesoep’.

Lees verder

180618