Het supersnelle gezonde komkommersoepje met dillezaad

Eigenlijk is deze komkommersoep razendsnel klaar. Binnen een paar minuten heb je een soepje om direct op te eten of te bewaren voor de lunch. Want als lunchgerecht of tussendoortje is dit recept een aanrader. Het geeft een lekkere vulling en je hebt meteen een dosis waardevolle voedingsstoffen binnen. Misschien is het leuk om dan toch ook iets meer te weten te komen over komkommer. Lees dan de ditjes en datjes over komkommer.

Enkele ditjes en datjes over komkommer

In Nederland wordt de komkommer al sinds 1960 in kassen geteeld en daardoor is ze bijna het hele jaar makkelijk te verkrijgen in de winkels. Komkommer is in Nederland een van de meest populaire groente. Ze bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Dat is dus mooi meegenomen naast het feit dat komkommer zoveel mogelijkheden in de bereiding heeft. Voor de komkommer is er weinig land en water nodig, omdat de boeren voornamelijk gezuiverd regenwater gebruiken en deze ook weer hergebruiken. Ze groeien in 10 tot 14 dagen uit tot een komkommer.En ze zijn eigenlijk meestal groen, maar er zijn ook gele en witte variaties.

Personen:

3

Bereidingstijd:

10 Minuten

Ingrediënten:

  • 1                 Komkommer
  • 1                 Avocado
  • 1/2 Kopje   Pijnboompitten
  • 1                 Ctroen (sap)
  • 2 el.            Dillezaad

Bereiding:

  • Stop alle ingrediënten in een keukenmachine of mix de ingrediënten met een staafmixer.

Tip:

  • Ook lekker met een beetje creme fraiche.
  • Vervang de citroen door een limoen.

Misschien is dit recept ook interessant?

Groene supersap van appels, knol en kool

Lees verder

080817