Gegrilde aardappelpartjes uit de oven

Natuurlijk kun je frites gaan bakken of kopen. Maar binnen dezelfde tijd dat deze op je bord liggen, kun je er ook voor kiezen een portie heerlijke aardappelen uit de oven op je bord te leggen. Nog boordevol vezels en vitaminen en met weinig vetten bereid. Bovendien zo smaakvol, dat je misschien de volgende keer weer voor deze optie kiest. Door gebruik te maken van de oven of airfyer behoud de aardappel zijn smaak optimaal en kun je variëren met kruiden.

Enkele ditjes en datjes over aardappelen

Aardappelen zijn knollen die onder de grond onder de aardappelplant groeien. Ze zijn een bron van energie, vezels en vitamine B6 en leveren een bijdrage aan een goede darmfunctie. Het zijn dus zeer voedzame knollen die in veel soorten voorkomen. Afhankelijk van het soort heb je vastkokende, vrij vastkokende, kruimige en zeer kruimige aardappelen. Afhankelijk van het soort kun je er dus mee koken, stomen, poffen, bakken of frituren. En je kunt de aardappel heel divers gebruiken.

Personen:

2

Bereidingstijd:

20 minuten (Partjes) op 180 graden

Ingrediënten:

  • 4           Middelgrote (vastkokende) ongeschilde aardappels
  • 1 el.      Olijf -, of zonnebloemolie
  • 1           Uitgeperste knolookteen
  •  2 tl.      Kerrie
  •  1/2 tl.   Zout

    Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de olie, knoflook, kerrie en het zout door elkaar.
  • Was en borstel de aardappel goed, zodat er geen zand meer achter is gebleven.
  • Verwijder de pitten of eventueel de uitlopers.
  • Snijdt de aardappel in partjes.
  • Voeg nu de aardappels toe aan het oliemengsel.
  • Schep de olie en de aardappelen goed door elkaar, zodat ieder partje goed bedekt is met de olie.
  • Schep de aardappel partjes in een ovenvaste schaal.
  • Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven (180 graden)
  • Schep de aardappelen na 10 minuten om zodat alle kanten gaar kunnen worden.
  • Prik met een vork om te kijken of de aardappelen gaar zijn geworden.

Tip:

  • Varieer de kruiden door een Italiaans kruidenmengsel toe te voegen.
  • Dit recept is ook geschikt voor zoete aardappelen.

Misschien is dit recept ook interessant?

Zoete aardappelpuree (ook voor volwassenen lekker)!

Lees verder

BG021018

 

 

Ook interessant?

Share This