Gehaktbrood met gegrilde aardappelen en groenten

Gehaktbrood is ideaal als je de maaltijd al vooraf wilt  klaarmaken. De aardappelen en groenten hebben niet veel voorbereiding nodig en kunnen gestoomd worden. Of je gebruikt een airfryer of grill om de groenten te garen. In ieder geval is deze combinatie heerlijk van smaak, voedzaam en goedkoop. Het gehakt wordt in de oven bereid, waardoor het zijn eigen specifieke smaak krijgt. Door het gebruik van kruiden of andere groenten af te wisselen kun je de smaak eindeloos variëren en zal het je smaakpapillen niet snel vervelen.

Enkele ditjes en datjes over broccoli

Broccoli bevat van nature veel anti-oxidanten en heeft ook een gezonde dosis vitamine A, C en E. Daarnaast bevat broccoli het belangrijke stofje sulforafaan. Dit stofje is goed voor hart en vaten.  Ook bevat broccoli veel vitamine K, calcium en fosfor. Deze laatste drie helpen weer bij het ondersteunen van gezonde botten. Maar belangrijk is vooral: broccoli is erg lekker van smaak en kun je op vele manieren bereiden!

Personen:

4

Bereidingstijd:

30 Minuten

Ingrediënten:

  • 450 gr.   Gehakt
  • 2            Eieren (losgeklopt)
  • 2            Sneetjes brood (fijngemaakt)
  •               Peper naar smaak
  • 2            Uitgeperste knoflooktenen
  •               Zout (selderijzout)
  •               Olie (om in te vetten)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng het gehakt met de losgeklopte eieren in een kom.
  • Voeg het peper, zout en de uitgeperste knoflook toe en meng door elkaar.
  • Meng nu het brood door het gehakt totdat er een stevig mengsel is ontstaan dat niet uit elkaar valt.
  • Als het gehaktmengsel te vochtig is, voeg dan nog wat extra brood toe.
  • Vet een bakblik in met olie en bestrooi het met wat paneermeel of bekleed het blik met bakpapier.
  • Stop het gehakt in het blik en druk stevig aan.
  • Bedek het blik met aluminiumfolie.
  • Plaats het blik 20 minuten in de oven en bak op 180 graden.
  • Verwijder de folie en laat het gehakt nog 10 minuten op 180 graden in een onafgedekte schaal in de oven staan.

Tip:

  • Voeg fijngesnipperde ui en een gesnipperde rode peper toe aan het gehakt.
  • Rozemarijn in het gehakt verwerken is ook een heerlijke combinatie.
  • Stoom de aardappelen in 20 minuten gaar of gebruik een airfryer of grill.
  • Je kunt broccoli, bloemkool en aardappelen in een oliemengsel omscheppen en ze ook grillen in de oven. Dan heb je vooraf het gehakt al voorbereid.

Misschien is dit recept ook interessant?

Broccolisoep

Lees verder

151118

 

Ook interessant?

Share This