Gerookte forelmousse

Gerookte forelmousse kun je op verschillende manieren opdienen. Als je deze mouse in een klein glaasje serveert met enkele sprieten bieslook en een schijfje limoen op de glasrand, dan ziet het er zeer feestelijk uit. Dit is dan een mooi voorgerecht geworden. Gebruik je de mousse als broodbeleg, dan kun je deze meteen uitsmeren op je plak brood. En heb je een lunch die niet alleen een langdurige vulling geeft, maar heb je meteen een portie vis gegeten! Zelf mensen die moeite hebben om wat vaker vis te eten, kunnen dit recept erg waarderen. Misschien komt dit wel door de rooksmaak.

Enkele ditjes en datjes over forel

De forel die wij in de winkel kopen is meestal afkomstig uit Europa en heet dan ‘Regenboogforel’. Ze is familie van de Pacifische zalm. Oorspronkelijk komt deze forel in de natuur in het zuidwesten van Canada en noordwesten van de VS voor. In Europa en wereldwijd worden de forellen gekweekt en uitgezet voor de hengelsport. De regenboogforel wordt maximaal 115 cm lang. Voor het roken wordt de forel eerst gepekeld met zout. Afhankelijk van de soort vis is de rooktijd 20 tot 30 minuten. Dit geeft een heel specifieke smaak die je in de gerechten proeft.

Personen:

4

Bereidingstijd:

10 Minuten

Ingrediënten:

  • 200 gr.    Forelfilet (gerookt)
  • 1             Limoen (uitgeperst)
  • 1             Limoen (4 parten gesneden)
  • 100 ml.  Creme fraiche
  • 1             Bosui (in kleine ringen gesneden)
  •                Peper (naar smaak)
  •                Bieslook

Bereiding:

  • Prak de forelfilet met 2 vorken fijn.
  • Voeg het limoensap, de crème fraiche, peper en de bosui toe en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer in een glaasje met de bieslooksprieten en een partje limoen

Tip:

  • Deze mousse is ook heerlijk op een stukje roggebrood.
  • Vervang de crème fraiche door een beetje sojasaus, knoflook en gemberpoeder voor een Oosters accent.

Misschien is dit recept ook interessant?

Pasta met gerookte zalm en makreel

Lees verder

 

Ook interessant?

Share This