Gezond gewicht en voeding voor kinderen (1-8 jaar)

Heeft u vragen over het gewicht van uw kind? Of heeft u vragen over gezonde voeding en de grootte van de porties? Wilt u meer informatie over de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden? Dan kunt u binnen dit 30 minuten consult veel te weten komen.

Waarom is begeleiding van uw kind in gezonde voeding belangrijk?

We weten allemaal dat het aantal kinderen met overgewicht enorm is gestegen. Met als gevolg dat kinderen ook te maken krijgen met gezondheidsproblemen die hieraan gekoppeld zijn. Voorkomen is dus beter dan genezen. Dit consult geeft u dus veel informatie over gezonde voeding en krijgt u te horen wat u als ouder kunt bijdragen aan een gezonde opvoeding.

Wat kunt u verwachten van dit consult?

U krijgt uitgenreide informatie over het gewichtsverloop van een peuter die uitgroeit tot een puber met gezond gewicht. Daarnaast worden de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor kinderen tussen de 1 en 8 jaar doorgenomen en met beeldmateriaal besproken, welke porties hierbij horen. Daarnaast berekenen de e BMI van uw kind(eren).

BMI (Body Mass Index) van uw kind(eren)

De BMI geeft de verhouding tussen het gewicht en de lichaamslengte aan. Tijdens de voorlichting weet u waar uw kind(deren) zich binnen de BMI-curve bevind(en). Daarnaast krijgt u informatie over de oorzaken en gevolgen bij het ontstaan van overgewicht.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheden

Ook worden de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden die bij het kind en de desbetreffende leeftijd horen besproken. Zodat u hier in de dagelijkse praktijk op terug kunt vallen en gebruiken om de goede weg te vervolgen of in te slaan.

button_aanmelden

INFO.K.01.17