Goed vullende groentesoep?

Hoe kan een groentesoep goed vullend zijn? Het antwoord is heel eenvoudig: vanwege de hoeveelheid eiwitten die de soep bevat. En het leuke aan deze soep is, dat ze geen peulvruchten bevat. Maar dat dit recept is samengesteld uit diverse groenten die samen met de kippenbouillon en wat zuivel, voor veel eiwitten zorgt. Erg leuk om eens af te wisselen als je een soep zonder peulvruchten wil maken, die voor een langdurige vulling zorgt. Bovendien is dit recept ook erg geschikt voor sporters!

Enkele ditjes en datjes over havermelk

Haver(mout)melk is eigenlijk geen melk. Het is namelijk een combinatie van haver(mout), water en zout. En vaak zijn er ook suikers toegevoegd. Het verschilt per merk wat er aan de melk wordt toegevoegd, dus daar kun je rekening mee houden in de aankoop. Tegenwoordig kun je in veel supermarkten zelfs kiezen uit meerdere merken. Het is zelfs erg makkelijk om havermelk zelf te maken. Simpelweg door haver in melk op te lossen en het een nacht te laten staan. En er zijn veel verschillende gezondheidsclaims over deze melk. Maar simpelweg is het handig voor mensen met een glutenvrij dieet of mensen die geen koemelk kunnen verdragen.

Aantal personen:

4

Bereidingstijd:

25 minuten

Ingrediënten:

  • 2      Stronken broccoli (stronken in kleine stukjes snijden/ roosjes klein maken en apart houden)
  • 2      Grote witte of lichtroze uien (gesnipperd)
  • 4      Courgetten (in kleine blokjes gesneden)
  • 2      Stengels bleekselderij
  • 2      Tenen knoflook (gesnipperd)
  • 1l.     Kippenbouillon
  •         Scheutje (olijf)olie
  • 1dl.   Melk (koe/haver of sojamelk)
  •          Peper naar smaak

Bereiding:

  • Was de groenten en laat deze in een vergiet uitlekken
  • Snijdt de broccoli stronken in kleine stukjes en bewaar de roosjes apart
  • Snijdt de courgettes en selderij (met blad) in kleine stukjes
  • Snipper de uien en de tenen knoflook
  • Voeg 500 ml water toe aan de broccoli stronken en meng deze met de staafmixer
  • Schenk in een soeppan de olie en fruit de gesnipperde uien en knoflook langzaam gaar
  • Voeg hierna de courgette en broccoli roosjes toe
  • Roer de groenten door elkaar en smoor de substantie op een laag vuur
  • Voeg na een paar minuten de bleekselderij toe
  • Voeg ook de gepureerde broccoli stronken en 1 liter bouillon toe
  • Laat alles op een laag vuurtje doorkoken en voeg naar smaak peper toe
  • Roer voor het opdienen de melk door de soep

Tip:

  • Vervang de melk door diverse soorten melk. Hierdoor ontstaat er iedere keer een verschil in de smaakbeleving en is variatie snel gemaakt.
  • Voeg ook eens wat kruidnagel, nootmuskaat en chili toe.

Misschien is dit recept ook interessant?

Oosterse witte bonensoep met kokosmelk

Lees verder