Is groene supersap van appels, knol en kool lekker?
Dit is toch wel een aparte combinatie waarvan je jezelf misschien even achter de oren gaat krabben. En daarom de moeite waard om het te proberen. Zeker als de darmen gekalmeerd moeten worden We eten in Nederland eigenlijk ook erg weinig venkelknol. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië, waar per persoon maar liefst 2 kilo per week wordt gegeten! Misschien draagt dit recept bij aan de toename van consumptie van dit lekker knolletje. Of gaan we niet wennen aan de anijsachtige smaak?
Enkele ditjes en datjes over venkelknol
Venkel heeft een anijsachtige smaak. De takken worden als kruid gebruikt en de zaden als specerij. Ze bevat verschillende voedingsstoffen die het lichaam goed kan gebruiken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld ijzer, antioxidanten en vitamine C. Daarnaast stimuleren de bestanddelen van venkel de afscheiding van spijsverteringssappen. Ook bevat venkel veel kalium. Deze laatste heeft weer een gunstig effect op onze bloedvaten, want het verwijd de bloedvaten. En dan zijn er nog meer stoffen die een gunstige invloed hebben op onze stofwisseling. Kortom het is een knol die een mooie uitbreiding is op een standaard menu. Die veel en goede voedingstoffen bevat en op heel veel manieren te bereiden is.
Personen:
2
Bereidingstijd:
10 Minuten
Ingrediënten:
- 4 Appels
- 1/4 Kleine venkelknol
- 1 Handje witte kool
- 4 Muntblaadjes
Bereiding:
- Stop alle ingrediënten in een sapcentrifuge of gebruik een staafmixer.
- Met de staafmixer goed mixen tot er een fijne massa is ontstaan.
Tip:
- Ook lekker met wat limoensap.
- Vervang de muntblaadjes eens door een beetje kaneel.
Misschien is dit recept ook nog interessant?
Griekse spinaziesoep met yoghurt