Italiaanse spread van avocado

Deze spread is heerlijk als broodbeleg en vult de maag voor langere tijd. Makkelijk te bereiden en mee te nemen als broodbeleg tijdens de lunch. Als je bijvoorbeeld ook nog stukjes tomaat bovenop de spread legt,  ziet het er niet alleen erg kleurrijk uit, maar smaakt het ook nog eens erg goed door de frisheid van de tomaat. Wat dat betreft maken de Italianen zelfs van een boterham een feestje!

Enkele ditjes en datjes over de ‘doorsnee’  Italiaanse keuken in Nederland

Ben je iemand die van Italiaans eten houdt of van pasta’s en pizza’s? Dan wordt je in de ‘doorsnee’ Italiaanse keuken in Nederland goed bediend. De ‘doorsnee’ Italiaanse keuken in Italië zelf biedt echter veel meer gerechten aan, dan de door Nederlanders zo geliefde pasta en pizza. En dat is jammer! Want in Nederland worden pasta en pizza vaak als hoofdmaaltijden geserveerd. In de regel worden pasta en pizza vooral van wit tarwemeel gemaakt. Hierdoor bevatten ze erg veel snelle koolhydraten. Dit is geen probleem als je de porties klein van formaat houdt en ze combineert met veel groenten. Dat laatste is in Nederland niet gebruikelijk in een doorsnee Italiaans restaurant. Daarnaast worden de pasta’s en pizza’s in Nederland vaak klaargemaakt met veel vlees en kaas. Dus je krijgt naast veel snelle koolhydraten ook een flinke portie verzadigde dierlijke vetten op je bord.

Enkele ditjes en datjes over de ‘doorsnee’ Italiaanse keuken

Wat doen de Italianen dan anders? Allereerst koken de Italianen erg graag met verse, onbewerkte producten. Daarnaast zijn hun porties pasta en pizza’s  kleiner dan wij in Nederland gewend zijn. Simpelweg omdat ze pasta of een stuk pizza als voorgerecht eten. En als lunch vullen ze zich dan naast een kleine portie pasta of pizza met veel groenten. Groenten worden ook bij de hoofdgerechten geserveerd. Daarnaast gebruiken ze magere vleesproducten en kaassoorten in tegenstelling tot de vette producten die in Nederland worden gebruikt. Misschien dat het eten tijdens een vakantie in Italië daarom zo lekker smaakt? Hoe dan ook, is het heerlijk om een pasta en een pizza zelf te maken…..maar dan volgens Italiaans recept. Net zoals deze Italiaanse spread van avocado.

Personen:

2

Bereidingstijd:

10 Minuten

Ingrediënten:

  • 2 stks.       Avocado’s (in kleine blokjes gesneden)
  • 10 stks.     Zongedroogde tomaatjes (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 el.          Gedroogde Italiaanse kruiden of verse kruiden (basilicum/rozemarijn/thijm)
  • 1 teen       Knoflook (uitgeperst)
  • 1/2            Limoen (uitgeperst)

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten door elkaar met een vork en zorg dat de limoen zich goed vermengt met het mengsel.
  • Bewaar in een goed afsluitbare doos als je de spread een dag later wilt gebruiken.

Tip:

  • Voeg chili poeder toe als je meer ‘pittigheid’ wilt.
  • Sprenkel meteen het limoensap over de avocado om verkleuring te voorkomen.
  • Ook lekker als bijgerecht als je een pasta eet.

Misschien is dit recept ook interessant?

Avocadosoep

Lees verder

251218