Kippensoep met avocado

Deze kippensoep is lekker gevuld met avocado en kikkererwten. Door de eiwitten die in deze soep zitten, heb je voorlopig geen trek. En door de afwisselende ingrediënten is de soep ook afwisselend van textuur. De avocado zorgt voor de romige smaak. Kortom, dit is een niet alledaagse heerlijke soep.

Enkele ditjes en datjes over avocado

Is avocado een groente- of fruitsoort? Waarschijnlijk is het tegen de verwachting van veel mensen in, een fruitsoort. Daarnaast is het ook minder bekend dat er verschillende soorten avocado’s  zijn. Zowel in vorm aslook kleur, zijn er diverse soorten. Hierbij kun je denken aan groene en zwarte kleuren en aan peervormige en ronde vormen. Het gewicht van avocado’s varieert tussen de 220 gr. en zo’n 1,5 kg. Ze bevatten zo’n 20 verschillende soorten vitamines! Het is voor een fruitsoort opmerkelijk dat ze veel vetten bevat. En dit is daarom voor veel mensen een reden om ze niet of weinig te eten. Dat is erg jammer. Waarom? Omdat bijna al het vet van een avocado bestaat uit enkelvoudig onverzadigd vet. Deze vorm van vet is juist de goede vorm van vet voor hart- en bloedvaten.

Personen:

6

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten:

  • 1,5 l.      Kippenbouillon
  • 1/2         Rode peper (gehalveerd/ontpit/gesnipperd)
  • 2            Kipfilets
  • 1            Avocado (schil verwijderd/in blokjes van 2 cm gesneden)
  • 4           Lente-uien (in dunne ringen gesneden)
  • 400 gr.  Kikkererwten  uit pot (afgespoeld)
  •              Peper naar smaak

Bereiding:

  • Giet de bouillon in een grote pan en voeg de gesnipperde peper toe.
  • Breng de bouillon aan de kook en leg de kipfilets in de bouillon.
  • Laat de bouillon ongeveer 10 minuten op een lage stand koken.
  • Haal de pan van de kookplaat en schep de kipfilets met een schuimspaan uit de pan.
  • Laat de kipfilets wat afkoelen voordat je deze met twee vorken uit elkaar trekt.
  • Houdt de fijngemaakte kipfilet apart in een schaaltje.
  • Pureer met een staafmixer de bouillon met de rode peper.
  • Voeg nu de in stukjes gesneden avocado, de kip, de lente-ui en de kikkererwten toe.
  • Breng op smaak met wat peper.

Tip:

  • Voeg verse koriander en een schoot kokosmelk toe per kom, voor een Oosterse smaak.
  • Pureer ook eens de kikkererwten mee om een ‘gebonden’ soep te krijgen.

Misschien is dit recept ook interessant?

Soep-groentenbom van tomaten, paprika en aubergine

Lees verder

KA131118

Ook interessant?

Share This