Vergoeding

Vergoeding door zorgverzekeraars?

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die ondersteuning van een gewichtscoach vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. De gewichtscoach dient dan wel aangesloten te zijn bij de beroepsvereniging BGN. Je hebt hiervoor géén verwijzing van de huisarts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. De zorgverzekeraars vinden werken aan de gezondheid zo belangrijk, dat er afspraken zijn gemaakt om in het basispakket leefstijlcoaching op te nemen. Dit is een belangrijke stap die het voor iedereen mogelijk maakt om ondersteuning te vragen op de weg naar een gezonde leefstijl.

Beroepsvereniging BGN

BGN is de afkorting van: Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland. MENU22 is bij de BGN aangesloten. Dit betekent dat er regelmatige bijscholingen plaatsvinden. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de kennis en kundigheid binnen MENU22 ‘up to date’ is.

Zijn er vergoedingen van mijn zorgverzekeraar?

Een toenemend aantal verzekeraar vergoedt de consulten vanuit de aanvullende verzekering. En binnenkort vanuit de basisverzekering. Wil je weten wat jouw verzekering vergoed?

Lees verder

 

 

‘Eindelijk heb ik nu afgerekend met mijn leven lang diëten te volgen. Door deze manier van omgaan met eten en bewegen kan ik er weer van genieten. Het is echt een mindset-verandering.’

Saskia

‘Ik kreeg goede handvatten om mijn leefstijl aan te passen en zonder honger te hebben’. Nu voel ik mij fitter, positiever en heb veel meer zelfvertrouwen’.

Monique