Methode

 

De methode van persoonlijk gereedschap

Een leefstijl aanpassen is mogelijk door op een natuurlijke manier de wens naar werkelijkheid te realiseren.  Je kunt hierbij denken aan allerlei wensen die met leefstijl en voeding of leefstijl en werk te maken hebben. En omdat deze vragen zo uiteenlopend zijn en ieder mens zijn eigen ervaringen en vaardigheden met zich mee neemt, vraagt dit om persoonlijke afstemming van begeleiding. Waardoor je bij MENU22 een koffer vol persoonlijk gereedschap samenstelt die je blijvend kunt gebruiken.

 

Waardevol en gericht op duurzaamheid

Persoonlijk gereedschap wordt pas waardevol als je deze blijvend leert gebruiken. Ook als MENU22 niet meer in beeld is.  Je leert daarom hoe je kunt kiezen uit alternatieven. Dit betekent dat je dus strategisch je wensen gaat realiseren op een natuurlijke manier! Wil je afvallen? Dan bevat jouw koffer het gereedschap dat jou helpt om het niet alleen voor een korte periode te realiseren. Maar is de inhoud van je koffer afgestemd  op een blijvend gezond gewicht. Heb je de wens om de chaos in je dagelijkse planning op te lossen? Dan wordt de inhoud hierop afgestemd. Met als uiteindelijke doel dat jij zelf de regisseur van je eigen leefstijl wordt! Je hebt de persoonlijke gereedschappen die hiervoor nodig zijn in je koffer en weet hoe je ze kunt inzetten.

Personal coaching of groepscoaching?

Deze methode is daarom ook heel goed in groepen in te zetten. Omdat je individueel je eigen koffer kunt samenstellen, maar dit in groepsverband gaat doen. Workshops met een maximale groepsgrootte tot 12 personen zijn hiervoor erg geschikt. De inhoud van de workshop wordt dan afgestemd op een gezamenlijke vraagstelling. En door de groep niet groter dan 12 personen te maken blijft er voldoende aandacht en ruimte voor persoonlijke vragen.

Waarom kiezen voor MENU22?

MENU22 richt zich op individuele coaching en begeleiding aan kleine groepen waarbij in een ontspannen sfeer veel kennis wordt opgedaan die gericht is op blijvende resultaten.  Omdat ieder mens zijn eigen bagage aan levenservaring en aardigheden meeneemt en op een andere wijze leert, wordt de coaching daarop zo persoonlijk mogelijk afgestemd. Dit betekent dat op deze wijze blijvend positieve resultaten worden bereikt en jezelf kunt coachen door gebruik te maken van je kennis en nieuw vaardigheden. Hierdoor is de leefstijl blijvend is aangepast en niet gericht op een kortdurende leefstijl aanpassing.

 

Vergoeding door zorgverzekeraars of werkgevers

Omdat MENU22 aangesloten is bij de beroepsvereniging BGN, is het eventueel mogelijk om voor een vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering in aanmerking te komen. Daarnaast zijn er veel werkgevers die hun personeelsleden ondersteuning aanbieden door een bijdrage te leveren aan een coachingstraject.

Vergoeding 

Welke zorgverzekeraars vergoeden de leden van BGN? De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland zette het in dit overzicht.

 

Een leefstijl aanpassen is mogelijk door op een natuurlijke manier de wens naar werkelijkheid te realiseren.

 

 

Een strategie  is de wijze van kiezen uit alternatieven