Omelet van bloemkoolrijst met groenten

Wil je binnen 15 minuten een heerlijke complete maaltijd met veel groenten op je bord? En heb je niet echt in de gaten dat je zoveel groenten in dit gerecht hebt gestopt? Dit is zo’n perfect gerecht. Erg lekker voor volwassenen en kinderen die niet zoveel groenten eten. En heel eenvoudig uit te breiden met een salade, als je nooit genoeg van groenten kunt krijgen! Warm als avondmaaltijd of koud als lunch te eten. Ach, waarom niet als ontbijt? Je kunt het ’s avonds al klaar maken voor de ochtend.

Enkele ditjes en datjes over bloemkool

Bloemkool bevat veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën. En is dus goed inpasbaar in een koolhydraat beperkt of koolhydraatarm dieet. Misschien is het ook leuk om te weten dat bloemkolen uit Europa een lage klimaatbelasting hebben.

Aantal personen:

2

Bereidingstijd:

15 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gr.  Bloemkoolrijst  (bloemkool fijngemalen in een keukenmachine)
  • 4           Eieren
  • 3 el.      Olijfolie
  • 400 gr.  Wokgroenten
  • 2           Tenen knoflook (gesnipperd)
  •              Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Klop de eieren los.
  • Meng de eieren door de bloemkoolrijst.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de gesnipperde knoflook aan het mengsel toe.
  • Verhit in twee koekenpannen elk 1 el. olijfolie.
  • Verdeel nu het mengsel over de 2 pannen.
  • Draai het vuur laag en laat het ei in circa 5 minuten stollen.
  • Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de groenten mix in 3 minuten op hoog vuur.
  • Leg de omeletten op de borden en verdeel de groenten.
  • Vouw de omelet dubbel en serveer eventueel met (koolhydraatarm) brood.

Tip:

  • Meng de zeer fijngesneden groenten door het bloemkoolmengsel en gaar ze samen.
  • Ook lekker met verse tomaten gegarneerd of met een groene salade.
  • Voeg ook eens wat kruidnagel, nootmuskaat en chili en koriander toe.
  • Vooraf te bereiden tijdens de avond maaltijd en de volgende dag als lunch mee te nemen.

Misschien is dit recept ook interessant?

Romige bloemkoolsoep met prei en kerrie

Lees verder
030118

 

Ook interessant?

Share This