Positieve gezondheid

Veel mensen vinden zichzelf gezond als ze geen klachten hebben. Anderen hebben al lange tijd een chronische ziekte, maar voelen zich desondanks gezond. Gezondheid is blijkbaar meer dan niet-ziek zijn. Het gaat er ook om of het je lukt om je aan te passen aan de veranderingen die zich voordoen in je lichaam en in je leven.

Wat is Positieve Gezondheid?

Het is een brede manier om naar gezondheid te kijken. En vanuit het gesprek met hulp van het spinnenweb, diverse onderwerpen vanuit jezelf, met een cliënt of patiënt onder de aandacht te brengen. Deze onderwerpen zijn: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van het leven, meedoen en dagelijks functioneren.

Voor wie is het spinnenweb geschikt?

Het spinnenweb is een gespreksinstrument is voor iedereen geschikt die mijn zijn eigen gezondheid aan de slag wil gaan. Maar ook heel geschikt voor zorgprofessionals om in te zetten als gespreksinstrument binnen  hun eigen werkomgeving. Het is een hulpmiddel om op een brede manier naar eigen gezondheid of samen met cliënten of patiënten naar hun gezondheid te kijken en het gesprek hierover te voeren.

Waarvoor kun je dit spinnenweb inzetten?

Het spinnenweb helpt om na te gaan hoe jezelf of je cliënt of patiënt gezondheid ervaart. Dat is handig om met een brede blik naar gezondheid te kijken. Omdat het gaat over fit zijn, jezelf kunnen redden, voeding, over aanpassingen in huis, meer onder mensen zijn enzovoort. Je bekijkt of bespreekt wat er voor jezelf  of die cliënt of patiënt echt belangrijk is. En wat het beste past om kwaliteit te verbeteren en het beste uit het leven te halen.

Werken met Positieve gezondheid

Veel zorgverleners werken inmiddels met Positieve Gezondheid. En je kunt zelfstandig het Spinnenweb inzetten om een beeld te krijgen hoe het met je gaat. Wil je verandering en heb je hierbij hulp nodig? Dan kun je hierover in gesprek met anderen in je omgeving. Maar eventueel ook met een praktijkondersteuner of je huisarts of specialist.

Meer informatie over Positieve gezondheid?

Click op de onderstaande button voor meer informatie.

Lees verder