Romige bloemkoolsoep met prei en kerrie

Romige bloemkoolsoep met prei en kerrie wordt erg vaak door veel mensen gegeten, omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Het heeft een makkelijke smaak en zelf voor de niet liefhebbers kan de smaak eenvoudig worden aangepast. Zodat ook zij bloemkoolsoep kunnen gaan waarderen! Dit recept is heel eenvoudig klaar te maken en net even anders dan een het ‘gewone’ bloemkoolsoep recept.

Enkele ditjes en datjes over bloemkool

Bloemkool bezit veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën. En is dus goed inpasbaar in een koolhydraat beperkt of koolhydraatarm dieet. Misschien is het ook leuk om te weten dat bloemkolen uit Europa een lage klimaatbelasting hebben.

Personen:

4

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kleine bloemkool (600 g roosjes)
  • 50 g boter
  • 1 stengel preiwit, fijngesneden
  • 1 theelepel kerrie (mild of heet)
  • 30 g bloem
  • 500 ml bouillon (groenten, rund of gevogelte)
  • 250 ml slagroom
  • 2 eidooiers
  • 1 bosje kervel, gehakt
  • 1 teen verse knoflook

Bereiding:

  • Was de bloemkoolroosjes.
  • Houd een tiental kleine roosjes opzij.
  • Snijd de rest in grote stukken, kook 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken.
  • Verwarm de boter in een pan op een matig vuur.
  • Voeg de prei en de kerrie toe en meng door elkaar.
  • Laat dit alles 1 minuut koken en voeg vervolgens de bloem toe.
  • Laat nog ongeveer 1 minuut koken en voeg onder stevig kloppen met een garde de hete bouillon toe.
  • Voeg de bloemkool toe en bewaar de kleine roosjes.
  • Kruid met peper en zout en laat de soep op een laag vuur nog 25 minuten rustig door pruttelen.
  • Roer af en toe door de soep.
  • Haal de pan van het vuur, pureer het mengsel fijn en voeg vervolgens driekwart van de room toe.
  • Hierna nog even laten pruttelen.
  • Haal weer de pan van het vuur en meng de eidooiers en de rest van de room door elkaar.
  • Voeg dit mengsel toe aan de soep.
  • Meng dit alles goed en laat vooral niet koken.
  • Werk af met grof gehakte kervel en de kleine bloemkoolroosjes die je opzij hebt gehouden.

Tip:

  • Koop verse bloemkool om van dit gerecht een succes te maken! Je proeft het verschil.
  • Variatie: Vervang een halve bloemkool door een stronk broccoli.
  • Voeg twee aardappelen toe, als je de soep binding wilt geven.
  • Ook lekker om de slagroom door kokosmelk te vervangen en oosterse kruiden toe te voegen.
  • Garneer met peterselie in plaats van kervel.

Misschien is dit recept ook interessant?

Soep van rode biet en witte kool.

Lees verder

011216