Bereid je eten met seizoenskruiden

Het hele jaar door kun je verse kruiden kopen in de winkel, maar in de wintermaanden komen ze meestal uit het buitenland of uit een verwarmde kas. De teelt en het transport van deze kruiden vraagt om veel energie. Deze energie wordt vaak opgewekt uit fossiele brandstoffen. Met het maandelijkse overzicht weet je wanneer je het best kruiden kunt kopen die niet om zoveel energiebelasting vragen. Op deze manier draag je ook een steentje bij aan het milieu. Kleine moeite toch als je weet om welke kruiden het gaat? En je varieert meteen met je recepten, zodat eten met de seizoenen en de daarbij horende groenten en kruiden niet snel saai worden. Genieten dus!

Soorten kruiden

Er zijn veel soorten kruiden die je kunt toevoegen aan je eten. Natuurlijk kun je ook veel gedroogde kruiden uit een potje kopen. Maar het is ook goed mogelijk om het hele jaar door verse kruiden te gebruiken zonder dat dit een extra belasting is voor je portemonnee of het milieu. Door het eten van seizoenskruiden toe te voegen aan bijvoorbeeld je gedroogde kruiden. We kennen namelijk eenjarige, tweejarige en doorlevende kruiden. En een aantal van deze kruiden zijn het hele jaar door in de winkel te koop en bekend bij de meeste mensen. Toch zijn er ook veel seizoenskruiden onbekend en zeer bruikbaar binnen recepten. Het kan een uitdaging zijn om eens iets nieuws uit te proberen, ook al ben je er onbekend mee.

 

 

18.5.1.6

 

Ook interessant?

Share This