Wat is slow cooking?

Het woord slow cooking is eigenlijk niet meer en niet minder dan: alle ingrediënten ingrediënten heel rustig op een laag ‘vuurtje’ gaar laten stoven. Hierdoor vermengen in dit recept, alle smaken zich met de sappen van het vlees, de groenten en de wijn. Wat is er nog meer te vertellen over slow cooking?

Ditjes en datjes over ‘slow cooking’

Eigenlijk hoef je geen ster in de keuken te zijn om lekker te kunnen koken. En je hoeft ook geen uren naast de potten en pannen te blijven staan om een lekker gerecht te maken. Want het woord slow cooking zegt het al: langzaam koken. Het is ideaal als je al een dag vooruit wilt koken. Wanneer je toch al bezig bent met voorbereiden van een andere maaltijd, dan is het een kleine moeite om dit recept tegelijk klaar te maken. Dan zet je het na bereiding en afkoeling in de koelkast tot gebruik. Even opwarmen en klaar is je maaltijd. Het is eigenlijk een hippe naam voor het ouderwetse stoven. Een gewone braadpan voldoet prima om te kunnen ‘slow cooking’.

Personen:

4

Prijs:

€ 2,75 p/p

€ 3,50 p/p Uitgebreider recept (zie tip)

Bereidingstijd:

20 minuten

Stooftijd:

2-3 uur

Ingrediënten:

  • 600 gr.  Runderlappen
  •     2 el.  Plantaardige olie
  •         1   Grote ui (gesnipperd)
  •         1  Teen knoflook (in kleine stukjes gesneden)
  •         1   Winterwortel (dunne plakken)
  •      1 tl.  Tijm
  •         1   Laurierblad
  •     2 dl.  Rode wijn
  •     2 dl.  Bouillon

Bereiding:

  • Dep het vlees droog met keukenpapier.
  • Snijd het in grote dobbelstenen.
  • Bestrooi het met peper en zout.
  • Bak het vlees in de olie bruin.
  • Fruit de gesnipperde ui  en knoflook even met het vlees mee.
  • Voeg nu de overige ingrediënten toe.
  • Laat dit alles 2 of 3 uur stoven.
  • Langer stoven is ook mogelijk en lekker voor de smaak!

Tip:

  • Dit recept is uit te breiden door bijvoorbeeld een lepel spekblokjes, 1 ui, 1 winterwortel, champignons, tijm en 2 lepels zilveruitjes toe te voegen.
  • Serveer met een stukje brood en dep deze in de jus.
  • Ook is dit gerecht goed in te vriezen en op te warmen.

Misschien is dit recept ook interessant?

Maaltijdsoep van boerenkool met knolselderij

Lees verder

240317

Ook interessant?

Share This