Soep-groentebom voor jong en oud?

Deze soep is terecht een ware groentebom. Als je de ingrediënten bekijkt, snap je wel waarom. En daarmee is de smaak er niet minder lekker door geworden! Integendeel zelfs. De combinatie van paarse en rode groenten zorgen voor heerlijke zomerse aroma’s. Deze soep is ook leuk om aan te vullen met een portie witte bonen, waardoor je een echte maaltijd-soep hebt. Warm of zelfs koud is deze soep heerlijk.

Enkele ditjes en datjes over aubergine

Soep met aubergine? Dat kan heel goed in combinatie met paprika en tomaat. En is een groentebom voor zowel volwassenen als kinderen. De aubergine is een plant die tot de nachtschade soorten wordt gerekend. Vanuit Arabië komt de aubergine in Spanje rond de middeleeuwen. Ze zijn waarschijnlijk uit Azië en tegenwoordig wordt de aubergine ook erg veel in Nederland geteeld. In Nederland wordt de donkerpaarse kleur het meest verkocht. We noemen ze ook wel ‘eierplant’. Eet ze nooit rauw in verband met de stof solanine, die maag- darmklachten kan veroorzaken. Solanine is hittebestendig, en door aubergine te verwarmen is er maar een kleine kans op maag- of darmklachten. Ze zijn makkelijk te roosteren en passen goed in een caloriearm dieet. Heel eenvoudig om op deze manier veel groenten te eten. Ook als je geen liefhebber van groente bent!

Personen:

4

Bereidingstijd:

25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 rode paprika’s (stukjes)
  • 2 Aubergine’s (geroosterd)
  • 2 Uien (gesnipperd)
  • 4 Teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 Verse chili peper (ontpit en klein gesneden)
  • 2 Groentebouillonblokjes (of 1 liter verse groentebouillon)
  • 8 Tomaten (ontveld)

Bereiding:

  • Leg de aubergine ’s (gehalveerd) met de rode paprika’s en tomaten onder de gril in de oven.
  • Snipper de uien en knoflook fijn.
  • Ontpit de chili en snijd in kleine stukjes.
  • Als de groenten onder de gril zijn zwart geblakerd kunnen ze daarna worden ontveld.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ontvelde groenten ongeveer 5 minuten.
  • Voeg nu de knoflook , uien en chili toe.
  • Voeg 1 liter bouillon toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 8 minuten doorkoken.
  • Pureer met een staafmixer.

Tip:

  • Ook koud is deze soep heerlijk te eten en makkelijk als lunch mee te nemen.
  • De soep is goed in te vriezen.
  • Door (verse) rozemarijn toe te voegen wordt de smaak mediteraans.

Misschien is dit recept ook interessant?

Asperges op traditionele wijze bereid

Lees verder

040617