Waarom is het leuk om groenten uit het seizoen eten?

Tja, alles ligt het hele jaar door in de winkel. Zomergroenten kun je volop in de winter kopen en andersom. Waarom zou je dit dan doen? Beleef je er plezier aan om met het ritme van de seizoenen te eten? Wat voor de één een uitdaging is, geldt niet altijd voor de ander. Bovendien is het soms moeilijk om te weten wat er eigenlijk voor groenten per seizoen wordt verbouwd. Omdat er zoveel uit kassen komt en wordt geïmporteerd vanuit het buitenland. Toch is het de moeite van het proberen waard en wordt het makkelijker als je weet hoe.

Het proberen waard om te koken met seizoensgroenten

In de winter is koken met kolen is voor sommigen een grote uitdaging. Gelukkig is er tegenwoordig een zeer groot aanbod in recepten te vinden op het internet, waardoor je zelfs met kolen enorm kunt variëren in de bereiding ervan. Ze leveren bovendien ook nog een enorme portie vitaminen. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de uitdaging van het bereiden. Seizoensgroenten hebben namelijk geen warm gestookte kassen nodig om te gaan groeien! Ze groeien op natuurlijke warmte en het zonlicht en vragen dus niet om extra energie. Een makkelijke manier om dus zelf een bijdrage te leveren aan het verminderen van de opwarming van de aarde is dus ook door het eten met de seizoenen. Dan moet je natuurlijk wel weten welke groenten bij de seizoenen horen.

Welke groenten horen bij de seizoenen?

Lees verder

Welke kruiden horen bij de seizoenen?

Lees verder

Welke fruitsoorten horen bij de seizoenen?

Lees verder

18.4.01.10