Wintersalade met pompoen, broccoli en geitenkaas

Misschien is een salade in de winter niet het eerste waar je aan denkt. Maar deze is echt een aanrader om te maken.  De salade met pompoen, broccoli en geitenkaas is heel smaakvol door de diversiteit aan ingrediënten en daarnaast ook heel voedzaam. Weer eens een ander recept met pompoen, dan de bekende pompoensoep. Want met pompoen kun je veel meer kanten op dan er alleen soep van te bereiden.

Enkele ditjes en datjes over pompoen

Pompoen is eigenlijk een heel goedkope groente en bezit veel vitaminen en mineralen. Zoals in veel rode en oranje groenten zit er in pompoen veel vitamine A. Maar ook vitamine C en E komen in ruime mate voor in pompoen. En ook nog andere vitaminen die onze gezondheid ondersteunen. Daarnaast bevat pompoen ook omega3- vetten die tot het krachtvoer voor het denkvermogen worden gerekend. Ook kun je met pompoen heel veel verschillende kanten op in de bereiding, zodat je er misschien niet snel genoeg van krijgt.

Enkele ditjes en datjes over broccoli

Broccoli is een populaire groente die van nature veel anti-oxidanten bevat. En ze bevat dan ook een gezonde dosis vitamine A, C en E. Bovendien bevat broccoli het belangrijke stofje sulforafaan. Dit stofje heeft onder andere veel positieve invloed op hart- en vaatziekten. Maar ook zit er veel vitamine K, calcium en fosfor in broccoli. Deze laatste drie helpen weer bij gezonde botten. Daarnaast smaakt broccoli ook erg lekker en is veelzijdig te bereiden.

Personen

4

Bereidingstijd

20 Minuten

Ingrediënten

  • 1 Kleine (fles) pompoen
  • 1 Broccoli
  • 6 el Appelazijn
  • 100 ml Olijfolie
  • 1 Sjalot
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 (Elstar) appel
  • 75 gr Geblancheerde amandelen
  • 1 Handje waterkers
  • 100 gr Zachte Geitenkaas

Bereiding

  • Snijd de pompoen in kleine blokjes (dobbelstenen).
  • Verdeel de broccoli in roosjes.
  • Blancheer de pompoen.
  • Blancheer de broccoli.
  • Snipper de sjalot.
  • Klop de appelazijn met de olijfolie tot een vinaigrette.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Doe alle pompoen, broccoli en appel in een kom en vermeng met de vinaigrette.
  • Hussel de amandelen en de waterkers er voorzichtig doorheen.
  • Verkruimel de geitenkaas erover.

Tip

  • Ook lekker om paar rozijnen toe te voegen.
  • Voor de pittigheid is een aanvulling van een uitgeperste verse knoflookteen aan te bevelen.

Misschien is dit recept ook interessant?

Frisse cougettesalade met prei, olijven en feta kaas

Lees verder

220117