Wrap met groenten en pesto als favouriete kindergerecht?

Deze wrap is makkelijk vooraf te bereiden. Zodat je deze ’s avonds na je werk op kunt warmen in de oven. Ze zit boordevol eiwitten en heeft veel smaak. En niet verwonderlijk is deze wrap met bonen en maïs populair bij kinderen. Door de courgette heb je een fijne afwisseling en kun je deze goed gevulde wrap ook heel goed als lunch gebruiken. Dan eet je deze koud. Je hebt dan al een groot deel van je dagelijkse groenteportie binnen en het geeft een langdurige vulling, Natuurlijk zijn wraps eindeloos te variëren qua vulling.

Enkele ditjes en datjes over kidneybonen

Kidneybonen worden in Nederland soms rode nierbonen genoemd, maar zo noemen we ze niet vaak. Deze bonen danken hun naam aan de vorm van een nier en ze hebben een rood-bruine kleur. Er zijn ook witte, bruine en zwarte soorten die in Nederland steeds vaker te vinden zijn in gerechten. Ze behoren tot de peulvruchten die oorspronkelijk uit Noord- en Midden-Amerika komen. Je kunt ze het het hele jaar door verkrijgen in gedroogde vorm of geweld in blik of pot. Daarnaast zijn kidneubonen rijk aan antioxidanten, koolhydraten, eiwitten, B-vitamines en mineralen. Ook bevatten ze veel vezels! Houd er rekening mee dat het weken van de bonen in koud water een nacht nodig heeft. Zelf weken heeft de voorkeur, omdat er behoorlijk wat zout aan de bonen in potten en blikken wordt toegevoegd.

Personen:

4 personen

Bereidingstijd:

20 minuten (+10 minuten in oven)

Ingrediënten:

  • 12          Wraps  volkoren (klein)
  • 800 gr.   Tomaten in blokjes gesneden
  •  2           Uien (gesnipperd)
  •  2           Gekookte maiskolven (of 2 kleine potjes)
  •  2           Courgettes
  •  2  el.     Geraspte kaas
  • 200 gr .  Gekookte kidneybeans
  •  2           Tenen knoflook
  •               Bascilicum naar smaak
  •               Peper (versgemalen) naar smaak
  •  2 el.      Pesto
  • 2 el.       Olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de maiskolven gaar en laat ze afkoelen.
  • Snijd intussen de tomaten en courgette’s in kleine blokjes.
  • Snipper de uien en knoflook.
  • Haal de mais van de kolven.
  • Rasp de kaas.
  • Schenk de olijfolie in een pan en bak de courgette, ui en knoflook in ongeveer 6 minuten zachtjes gaar.
  • Haal de pan van het vuur en schep de kidneybonen, tomaten, bascilicum en peper er nu door.
  • Vul de wraps met dit mengsel.
  • Bestrijk de wraps met een beetje pesto.
  • Leg de wraps op een ingevette ovenschaal.
  • Strooi de kaas er overheen.
  • Zet ze 5-10 minuten in de oven.

Tip:

  • Kinderen vinden het erg leuk om maïs van een kolf te halen en mee te helpen in de keuken. Een verse maiskolf heeft het voordeel dat er geen zout aan toegevoegd is. Dit is vaak het geval bij maïs uit een pot of blik. En een gezond en feestelijk maaltje wat kinderen graag eten! Vooral als ze hebben mee geholpen met de bereiding.
  • Ook makkelijk vooraf te bereiden en later in de oven op te warmen.
  • Koud is deze wrap ook erg lekker.
  • Een wrap is op heel veel manieren te beleggen en te presenteren. De foto laat enkele voorbeelden zien.

Misschien is dit recept ook voor u interessant?

Macaroni met champignons in roomsaus

Lees verder

 

 

 

200617

Ook interessant?

Share This